331
O Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπροβοδίζει τον Γιάννη Στουρνάρα στην έξοδο του Μαξίμου. Δεξιά ο διακρίνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας | INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επιστροφή Στουρνάρα στο Μαξίμου με υπόσχεση για άρση των capital controls

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 15:36
O Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπροβοδίζει τον Γιάννη Στουρνάρα στην έξοδο του Μαξίμου. Δεξιά ο διακρίνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
|INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επιστροφή Στουρνάρα στο Μαξίμου με υπόσχεση για άρση των capital controls

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 15:36

Τριάντα τέσσερις μήνες. Τόσοι πέρασαν από την τελευταία φορά που ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας διέβη το κατώφλι του Μαξίμου. Ηταν Σεπτέμβριος 2016, όταν είχε μεταβεί στο πρωθυπουργικό Μέγαρο στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. Τρία χρόνια είναι τρομακτικά πολύς χρόνος, αλλά είναι γνωστό πως οι σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη με τον Αλέξη Τσίπρα υπήρξαν οι χειρότερες δυνατές –έχει περιγραφεί ότι o τέως Πρωθυπουργός είχε πει ότι θα διώξει τον κ. Στουρνάρα με τις κλωτσιές (εδώ). Δεν το έκανε και ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκεται πια στο Μαξίμου, ένοικος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και έτσι, την Παρασκευή το μεσημέρι ο διοικητής της ΤτΕ είχε μια πρώτη συνάντηση με τον νέο Πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος από την πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητήσει πλήρη άρση των capital controls, τα οποία ως γνωστόν επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015 όταν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε οδηγήσει στα άκρα τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους προκηρύσσοντας δημοψήφισμα.

«Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν», είπε ο κ. Στουρνάρας και ακολούθως αναφέρθηκε στο ζήτημα των κόκκινων δανείων

«Για τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη», σχολίασε.

Κατά τα άλλα, ο κεντρικός τραπεζίτης άφησε σαφείς αιχμές και σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης όταν σχολίασε πως, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος θα σταθεί αρωγός στο έργο της κυβέρνησης, όπως άλλωστε προβλέπει και ο θεσμικός της ρόλος.

Στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, οι τρεις άνδρες είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις και να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε, τα οποία μπορεί να αλλάξουν, φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», εκτίμησε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...