204
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020: οι πρώτοι πελάτες στο εμβληματικό καφέ «Da Capo» στο Κολωνάκι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστροφή στην κανονικότητα, φάση 4: ανοίγει η εστίαση, ελεύθερα ταξίδια στα νησιά

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 07:41
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020: οι πρώτοι πελάτες στο εμβληματικό καφέ «Da Capo» στο Κολωνάκι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστροφή στην κανονικότητα, φάση 4: ανοίγει η εστίαση, ελεύθερα ταξίδια στα νησιά

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 07:41

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα, 25 Μαΐου, το τέταρτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, το οποίο συνοδεύεται, όπως και τα προηγούμενα, από αυστηρά μέτρα και κανόνες.

Επειτα από δύο και περισσότερους μήνες:

– ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης με περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πελατών και τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους

– επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά. Οι ταξιδιώτες πρέπει ωστόσο να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία τους, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, αν έχουν νοσήσει από κορονοϊό ή αν έχουν επαφές με άτομο που έχει νοσήσει.

– επαναλειτουργούν τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες.

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί. Όπως δηλώνουν οι ειδικοί η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων είναι θετική.

Προχωράμε με προσοχή, ιδιαίτερα από σήμερα για να μείνουμε ασφαλείς, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συνεργασία πολιτών και Πολιτείας, είναι απολύτως απαραίτητη. «Οσο πιο πιστά τηρήσει ο καθένας τους κανόνες υγιεινής τόσο περισσότερο ενισχύουμε την ασπίδα προστασίας που έχουμε δημιουργήσει».