192
Η Γιούλια Περεσίλντ κατά την προετοιμασία της για το ταξίδι στο Διάστημα | Andrey Shelepin/GCTC/Roscosmos/Handout via REUTERS

Επιστροφή στη Γη για τη ρωσίδα ηθοποιό που γύρισε την πρώτη ταινία στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2021, 10:17
Η Γιούλια Περεσίλντ κατά την προετοιμασία της για το ταξίδι στο Διάστημα
| Andrey Shelepin/GCTC/Roscosmos/Handout via REUTERS

Επιστροφή στη Γη για τη ρωσίδα ηθοποιό που γύρισε την πρώτη ταινία στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2021, 10:17

Η ρωσίδα ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο ρώσος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο, που παρέμειναν για 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για να γυρίσουν εκεί την πρώτη ταινία στο Διαστημα, προσγειώθηκαν με ασφάλεια το πρωί της Κυριακής.

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ MS-18, που τους μετέφερε μαζί με τον κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι, προσγειώθηκε στις στέπες του Καζακστάν στις 04:36 (ώρα Ελλάδος), όπως προβλεπόταν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Η 37χρονη Περεσίλντ και ο 38χρονος Σιπένκο είχαν απογειωθεί στις 5 Οκτωβρίου από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μαζί με τον έμπειρο κοσμοναύτη Άντον Σκαπλέροφ. Κατάφεραν έτσι να κλέψουν τη δόξα της πρώτης ταινίας από το Διάστημα από τον Τομ Κρουζ.

Η ταινία τους, που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Η Πρόκληση», αφορά μια χειρουργό που μεταβαίνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αποστολή να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη.

Σ’ ένα πλαίσιο ρωσοαμερικανικής αντιπαλότητας, η κινηματογραφική περιπέτεια πήρε τη μορφή μιας νέας κούρσας για διαστημικά κατορθώματα, 60 χρόνια αφότου η ΕΣΣΔ έβαλε τον πρώτο άνθρωπο σε τροχιά, τον Γιούρι Γκαγκάριν. Αλλά πάντως η αμερικανική πλευρά κατάφερε πρώτη να στείλει τουρίστες στο Διάστημα χάρη στις πρωτοβουλίες του Ρίτσαρντ Μπράνσον και του Τζεφ Μπέζος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...