199
Οι αρρυθμίες που προκαλεί η πανδημία στην αγορά ίσως προκαλέσουν μετάθεση της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σενάρια για 6άμηνο «πάγωμα» της εξόφλησης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2021, 12:21
Οι αρρυθμίες που προκαλεί η πανδημία στην αγορά ίσως προκαλέσουν μετάθεση της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σενάρια για 6άμηνο «πάγωμα» της εξόφλησης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2021, 12:21

Το ενδεχόμενο μετάθεσης της πρώτης δόσης αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής». Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Προκόπη Χατζηνικολάου, αφορά κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, καθώς και της έξαρσης της πανδημίας που φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα στην αγορά, ειδικά για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο κάνει λόγο για μετάθεση 3 έως 6 μηνών της έναρξης αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών, η οποία σύμφωνα με όσα ισχύουν προβλέπεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και να εξοφληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% ή σε 60 δόσεις.

Η μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών δεν θα επιφέρει επί της ουσίας ζημία στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο υπολογίζει να εισπράξει ένα ποσό της τάξης των 3 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, με δεδομένο την καλύτερη απ’ ότι είχε προϋπολογιστεί, πορεία της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο από το οικονομικό επιτελείο γίνεται λόγος για ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 250-300 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...