180
| ΙΝΤΙΜΕnews

Επιστρεπτέα 6 τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 12:36

Επιστρεπτέα 6 τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 12:36

Μία ακόμη Επιστρεπτέα Προκαταβολή», την 6η κατά σειρά, προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η Επιστρεπτέα Νο 6 θα διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία για τους τζίρους και τα εισοδήματα Ιανουαρίου- Μαρτίου.

Οσο για το αν θα είναι τελικά ΜΗ επιστρεπτέο το 50% των ενισχύσεων των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο κ. Σταϊκούρας δεν θέλησε να τοποθετηθεί, περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά.), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα λάβουν πλήρες ενοίκιο λόγω των περιοριστικών μέτρων για τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για τον Νοέμβριο. Οπως είπε θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο που «χτίζεται» με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση.

Αφησε τέλος «παράθυρο» για πρόγραμμα «Γέφυρα» αναφορικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...