364
Ο Στιβ Βρανάκης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου | ΓτΠ

Αποχωρεί από την ομάδα Μαξίμου ο Στιβ Βρανάκης

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 09:57
Ο Στιβ Βρανάκης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΓτΠ

Αποχωρεί από την ομάδα Μαξίμου ο Στιβ Βρανάκης

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 09:57

Ηταν Οκτώβριος του 2019 όταν ο Στιβ Βρανάκης, ένας έλληνας πολίτης του κόσμου, έφευγε από την Google για να αναλάβει την εθνική προσπάθεια του re-branding της χώρας, ως ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ηταν βέβαια μια άλλη Ελλάδα τότε, αυτή που ο κ. Βρανάκης καλείτο να ξανασυστήσει στον κόσμο, και είναι μια άλλη Ελλάδα τώρα, ύστερα από δύο κύματα πανδημίας του κορονοϊού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η δουλειά του φάνηκε. Και τώρα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βρανάκης αποδεσμεύεται και επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα.

Θα συνεχίσει πάντως εθελοντικά και αμισθί να συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό.

Η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού που εκδόθηκε την Τρίτη ανέφερε:

«Ο Στιβ Βρανάκης ολοκλήρωσε με επιτυχία την ενός έτους θητεία του ως επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer – CCO) της Ελληνικής Κυβέρνησης, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στη χώρα μας ως ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Βρανάκης και η ομάδα του στο Enterprise Greece, ένα επιτυχημένο μείγμα νέων επαγγελματιών και έμπειρων ειδικών, παρέδωσαν με επιτυχία τη στρατηγική, το επικοινωνιακό αφήγημα, το branding και τον πλήρη οδηγό εφαρμογής μαζί με τα βασικά εργαλεία για την επανατοποθέτηση της εικόνας της χώρας (Repositioning Greece) που θα παρουσιαστεί αργότερα το 2021 λόγω της συγκυρίας με την πανδημία της Covid-19.

Καθώς ολοκλήρωσε την αποστολή του, ο κ. Βρανάκης θα αποδεσμευτεί την 1η Δεκεμβρίου 2020 και θα επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο άλλωστε προήλθε. Σε εθελοντική βάση και αμισθί θα συνεχίσει να κατέχει τον τίτλο του CCO για την Ελλάδα και θα συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό σε θέματα που σχετίζονται με το δημιουργικό, τον σχεδιασμό, το branding, την καινοτομία, την τεχνολογία και την αειφορία.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ευχαριστεί τον κ. Βρανάκη για την εξαιρετικά πολύτιμη προσφορά του, ο οποίος αφήνοντας την υψηλόβαθμη θέση του στην Google ως Executive Creative Director και επικεφαλής του Google Creative Lab, υπηρέτησε την πατρίδα μας τόσο ως επικεφαλής του Repositioning Greece όσο και με την ενεργό συμμετοχή του σε άλλα σημαντικά έργα, όπως μεταξύ άλλων το GreeceFromHome και Greek Summer του Υπουργείου Τουρισμού, το Andros Sandbox του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, το Work from Crete και Work from Greece για την προσέλκυση “Ψηφιακών Νομάδων” στην Ελλάδα και το Grentry, αλλά και το προωθητικό βίντεο για τον ιστότοπο gov.gr».