296
Τα παιδάκια θα πρέπει να μάθουν ξανά τη μάσκα | Reuters/ Stephane Mahe

Επιστρέφει η μάσκα στα σχολεία της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 16:55
Τα παιδάκια θα πρέπει να μάθουν ξανά τη μάσκα
|Reuters/ Stephane Mahe

Επιστρέφει η μάσκα στα σχολεία της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 16:55

Αντιμέτωπη με επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης από την Covid-19, η Γαλλία επανέφερε τη Δευτέρα την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο.

Το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19 ξεπέρασε τις 10.000 κατά μέσο όρο τις επτά τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

Ετσι, όλοι οι μαθητές ηλικίας από 6 έως 10 ετών θα πρέπει στο εξής να φορούν μάσκα, μέτρο που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αρθεί τα διαμερίσματα της Γαλλίας με τις λιγότερες μολύνσεις.

Παράλληλα, η Γαλλία έθεσε από το Σάββατο περιοριστικά μέτρα για τους ανθρώπους που εισέρχονται από το Βέλγιο, το οποίο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων είναι μία από τις δέκα χώρες της ΕΕ που βρίσκονται σε «πολύ ανησυχητική» κατάσταση.

Οι άνθρωποι που έρχονται από το Βέλγιο, εκτός από τα παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφο που να πιστοποιεί ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή αντιγόνου 24 ωρών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία κατατάσσεται στην κατηγορία «μέτρια ανησυχία».

Ο επικεφαλής των βουλευτών της προεδρικής πλειοψηφίας, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε πως ένα νέο lockdown για τους ανεμβολίαστους, όπως στην Αυστρία, δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

«Ο σκοπός και η μέθοδος που ακολουθούμε είναι εκείνοι του εμβολιασμού και της αναμνηστικής δόσης», υπογράμμισε. Σε διάγγελμά του στις 9 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 ετών θα είναι υποχρεωτική από τις 15 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια «620.000 ραντεβού κλείστηκαν στο Doctolib», την κύρια γαλλική ηλεκτρονική πλατφόρμα ιατρικών ραντεβού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Συνολικά, στις 9 Νοεμβρίου, ο επίσημος οργανισμός Santé Publique France καταμετρούσε περισσότερους από 51 εκατομμύρια γάλλους εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News