137
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερο στιγμιότυπο | Tatiana Bolari / Eurokinissi / POOL / SOOC

Επιστολές Μητσοτάκη σε Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν για τις τουρκικές προκλήσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 13:19
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερο στιγμιότυπο
|Tatiana Bolari / Eurokinissi / POOL / SOOC

Επιστολές Μητσοτάκη σε Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν για τις τουρκικές προκλήσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 13:19

Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέστειλε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε και την ενημέρωση λέγοντας ότι «γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική, αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...