259
Σε πρώτο πλάνο το έργο του Καπούρ, μια πραγματική τρύπα | publico.pt

Επισκέπτης μουσείου έπεσε μέσα σε έργο που είναι απλώς… μια τρύπα στο πάτωμα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 11:30
Σε πρώτο πλάνο το έργο του Καπούρ, μια πραγματική τρύπα
|publico.pt

Επισκέπτης μουσείου έπεσε μέσα σε έργο που είναι απλώς… μια τρύπα στο πάτωμα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 11:30

Πινακίδες «Προσοχή στον σκύλο» έχουμε δει. Πινακίδες που μας προειδοποιούν για τρύπες στους δρόμους όπου μπορεί να πέσουμε μέσα επίσης έχουμε δει.

Επισκέπτης μουσείου στην Πορτογαλία κατάφερε να πέσει μέσα σε μια σκοτεινή τρύπα σαν πηγάδι, η οποία είναι στην πραγματικότητα ένα έργο τέχνης και όχι  απλά ζωγραφισμένη στο πάτωμα. Και αυτό παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις στον χώρο.

Το ατύχημα συνέβη στις 13 Αυγούστου, όπως έγραψε εφημερίδα στην Πορτογαλία, με θύμα έναν Ιταλό γύρω στα 60, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό.

Το έργο του Ανίς Καπούρ «Descent into Limbo» βρίσκεται σε μουσείο στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Είναι μια  εγκατάσταση με κυβικό σχήμα στο οποίο μπαίνει κάθε φορά μικρός αριθμός επισκεπτών.  Μέσα υπάρχει μια μαύρη τρύπα με βάθος 2,5 μέτρα, για την οποία οι επισκέπτες προειδοποιούνται να μείνουν σε απόσταση.

Υπάρχει και πινακίδα που προειδοποιεί και ένας υπάλληλος του μουσείου μέσα στην εγκατάσταση, τα οποία αγνόησε ο φιλότεχνος επισκέπτης. Το μουσείο, συνεχίζει ο Guardian, βάζει τους επισκέπτες να υπογράψουν ότι αναγνωρίζουν τους κινδύνους, αλλά και αυτό το παρέλειψε ο άνδρας.

Ευτυχώς ο άνδρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά, χρειάστηκε όμως να παραμείνει για λίγο σε νοσοκομείο.

«Τι μπορώ να πω; Ντροπή», σχολίασε απλώς ο καλλιτέχνης.

Πριν από 11 χρόνια, άλλη μια εγκατάσταση, αυτή τη φορά στην Tate Modern στο Λονδίνο είχε προκαλέσει παρόμοια προβλήματα.

Ο Κολομβιανός είχε τοποθετήσει το έργο του που ήταν μια τεράστια ρωγμή στο δάπεδο του μουσείου. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι παραπάτησαν και έπεσαν, αν και ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...