369
Το Κέντρο Υγείας Πατησίων | Facebook

«Επίσκεψη» Ρουβίκωνα σε γυναικολόγο του Κέντρου Υγείας Πατησίων – είχε αρνηθεί να κάνει έκτρωση σε έγκυο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 18:02
Το Κέντρο Υγείας Πατησίων
|Facebook

«Επίσκεψη» Ρουβίκωνα σε γυναικολόγο του Κέντρου Υγείας Πατησίων – είχε αρνηθεί να κάνει έκτρωση σε έγκυο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 18:02

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πολεμική που ξέσπασε για το δικαίωμα στην άμβλωση, με αφορμή τις αφίσες για το «Αγέννητο Παιδί» στους σταθμούς του Μετρό (εδώ), στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνίστριες μία γυναίκα η οποία, λόγω ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, επισκέφθηκε τον Σταθμό προστασίας μάνας και παιδιού Πατησίων (Κέντρο Υγείας Πατησίων) και τη γυναικολόγο του Κέντρου η οποία αρνήθηκε να της κάνει έκτρωση.

Την καταγγελία της εν λόγω εγκύου δημοσιοποίησε η φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» (εδώ). Σύμφωνα με την εξιστόρηση του περιστατικού, με το που εξέφρασε την επιθυμία της να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, η γυναίκα βρέθηκε αντιμέτωπη με τα επικριτικά σχόλια της γυναικολόγου και της νοσηλεύτριας στις οποίες απευθύνθηκε, αλλά και με «συμβουλές» που -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει-παρέπεμπαν σε θρησκευτική κατήχηση.

Κατά την περιγραφή της πρωταγωνίστριας του περιστατικού, γιατρός και νοσηλέυτρια «μιλούσαν ακατάπαυστα για το πόσο μεγάλο λάθος» πάει να κάνει, χωρίς να την υποβάλουν σε καμία απολύτως ιατρική εξέταση.

«Εκαναν το σταυρό τους, έδειξαν να λυπήθηκαν πολύ – χωρίς να με γνωρίζουν- και άρχισαν να με ρωτούν το λόγο αυτής της απόφασης μου», υποστηρίζει, ενώ ως αποκορύφωμα αναφέρει τη συμβουλή  που της δόθηκε όταν πια ετοιμαζόταν να φύγει από το Κέντρο Υγείας, «να ακούσει την καρδιά του» παιδιού.

Το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Πατησίων είχε όμως συνέχεια την Τετάρτη, καθώς μέλη της γνωστής αναρχικής συλλογικότητας, Ρουβίκωνας, επισκέφθηκαν την συγκεκριμένη γυναικολόγο στο γραφείο της για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά της απέναντι στην καταγγέλλουσα.

 «Δεν ζούμε στον μεσαίωνα, ούτε θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν σε μεσαιωνικού τύπου πρακτικές. Το δικαίωμα στην ασφαλή άμβλωση (όπως και σε κάθε ασφαλή ιατρική επέμβαση) δεν το χαρίζουμε σε καμία και σε κανέναν κομπογιαννίτη […]  Στεκόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να ορίζουν τα σώματά μας και εμποτίζουν την κοινωνία με οπισθοδρομικές, αντιεπιστημονικές αντιλήψεις. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που καλλιεργούν το φόβο στις γυναίκες, ώστε να μην αποφασίζουν οι ίδιες για τις ζωές τους. Θα είμαστε αμείλικτες απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να καταπατήσει και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση. Το αν, το πότε και το πόσα παιδιά θα κάνουμε είναι αυστηρά δική μας υπόθεση, όχι της μικροαστικής ηθικής ορισμένων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την παρέμβαση των γυναικών του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της γυναικολόγου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...