279
Ο κ. Μητσοτάκης στον στενεμένο από τα παρκαρισμένα ράντζα διάδρομο του Αττικού Νοσοκομείου, με διοικητικούς, γιατρούς - και ασθενείς σε κοινή θέα | ΝΔ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα ράντζα του Αττικού Νοσοκομείου

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 20:52
Ο κ. Μητσοτάκης στον στενεμένο από τα παρκαρισμένα ράντζα διάδρομο του Αττικού Νοσοκομείου, με διοικητικούς, γιατρούς - και ασθενείς σε κοινή θέα
|ΝΔ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα ράντζα του Αττικού Νοσοκομείου

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 20:52

Το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο. Ως γνωστόν, είχε προηγηθεί, δύο ημέρες νωρίτερα, η καταγγελία των εκεί εργαζομένων ότι το ράντζο… δουλεύει υπερωρίες.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει με τα μάτια του την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το νοσοκομείο της Δυτικής Αθήνας. Σε σχετική κομματική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από μία άνευ προηγουμένου κρίση εξαιτίας της τραγικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Μάλιστα η ΝΔ επισημαίνει ότι «ανάλογα προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές».

Μετά την επίσκεψη του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό Νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ενα νοσοκομείο-κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία.

»Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Εχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία.

»Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό του νοσοκομείου: γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρικτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να μπορέσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

»Η Νέα Δημοκρατία στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει με λεπτομέρεια το πρόγραμμά της για μια ποιοτική δημόσια υγεία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα».