237
Αυτή τη φορά το άγαλμα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ είναι μεταλλικό | REUTERS/Borut Zivulovic

Επιμένουν οι Σλοβένοι: Κάηκε το ξύλινο, έφτιαξαν μπρούντζινο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 10:50
Αυτή τη φορά το άγαλμα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ είναι μεταλλικό
|REUTERS/Borut Zivulovic

Επιμένουν οι Σλοβένοι: Κάηκε το ξύλινο, έφτιαξαν μπρούντζινο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 10:50

Ενα χοντροκομμένο μπρούντζινο άγαλμα, σε φυσικό μέγεθος της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, αποκαλύφθηκε κοντά στη γενέτειρά της, τη Σέβνιτσα της Σλοβενίας, προς αντικατάσταση του ξύλινου, το οποίο πυρπολήθηκε τον Ιούλιο.

Το ξύλινο άγαλμα κάηκε τη νύχτα της 4ης Ιουλίου, την ημέρα που οι Αμερικανοί γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους.

Το νέο άγαλμα, το οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν μοιάζει και τόσο πολύ στην Τραμπ, έχει τοποθετηθεί πάνω σε έναν ξύλινο στύλο ύψους 2,8 μέτρων. Δίπλα του, μια πλάκα γράφει: «Αυτό το άγαλμα είναι αφιερωμένο στην αιώνια μνήμη ενός μνημείου της Μελάνια που βρισκόταν σε αυτό το σημείο».

Το ξύλινο άγαλμα είχε φιλοτεχνηθεί κατά παραγγελία του αμερικανού καλλιτέχνη Μπραντ Ντάουνι από έναν ντόπιο λαϊκό τεχνίτη, τον Αλες Ζούπεβτς, ο οποίος χρησιμοποίησε αλυσοπρίονο για τη δουλειά αυτή.

Εκτός από το πρόσωπο, το υπόλοιπο ήταν βαμμένο σε γαλάζιο χρώμα, για να θυμίζει το φόρεμα που φορούσε η πρώτη κυρία στην ορκωμοσία του συζύγου της.

Το αρχικό, ξύλινο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ | REUTERS/Borut Zivulovic

Η επιλογή του μπρούντζου έγινε αυτή τη φορά για να αντέξει το άγαλμα σε βανδαλισμούς, παραδέχεται και ο Ντάουνι, ο οποίος απέδωσε την καταστροφή του ξύλινου αγάλματος σε «πολιτικές εντάσεις» και σε «κριτική για την πολιτική του Τραμπ».

Σε δηλώσεις του ο Ντάουνι διέψευσε ότι ο ίδιος εμπλεκόταν στη φωτιά για καλλιτεχνικούς λόγους. Ο,τι και να συνέβη, τα αποκαΐδια εκτέθηκαν σε γκαλερί, μαζί με το πρόπλασμα του μεταλλικού αγάλματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News