199
To «Γιαβούζ» πριν αναχωρήσει για την ανατολική Μεσόγειο | REUTERS/Murad Sezer

Επιμένει και προκαλεί η Τουρκία – Σε μια εβδομάδα αρχίζει γεώτρηση με το «Γιαβούζ»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 17:42
To «Γιαβούζ» πριν αναχωρήσει για την ανατολική Μεσόγειο
|REUTERS/Murad Sezer

Επιμένει και προκαλεί η Τουρκία – Σε μια εβδομάδα αρχίζει γεώτρηση με το «Γιαβούζ»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 17:42

Μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο «Γιαβούζ», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή το “Γιαβούζ” κάνει κάποιους ανεφοδιασμούς και τους τελευταίους ελέγχους του στην Μερσίνα».

Εξέφρασε δε την ελπίδα – «πρώτα ο Αλλάχ», όπως είπε –  ότι μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία. Για την περιοχή η Τουρκία έχει λάβει τη σχετική αδειοδότηση από… το ψευδοκράτος.

Για τις γεωτρήσεις, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει πρόγραμμα 2,5-3 μηνών, αλλά αναφέρθηκε και σε «άγνωστους παράγοντες» λόγω της φύσης εγχειρήματος.

Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του πριν από αυτές του υπουργού Ενέργειας ανακάλυψε απειλές εναντίον της Τουρκίας.

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας», δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Φατίχ» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...