505
Η Σοφία Μαυρίκου στην κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου | INTIMEnews

Επίλογος στην οικογενειακή τραγωδία Μαυρίκου: «η μητέρα έκλεισε το παράθυρο πριν βουλιάξει το αυτοκίνητο»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 11:55
Η Σοφία Μαυρίκου στην κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου
|INTIMEnews

Επίλογος στην οικογενειακή τραγωδία Μαυρίκου: «η μητέρα έκλεισε το παράθυρο πριν βουλιάξει το αυτοκίνητο»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 11:55

Η Σοφία Μαυρίκου ήταν αποφασισμένη να δώσει τέλος στη ζωή της. Εχοντας δίπλα της τον ψυχικά άρρωστο γιο της, Θοδωρή, βούτηξε με το αυτοκίνητό της στα νερά του Νέου Μώλου Δραπετσώνας «σφραγίζοντας» μια οικογενειακή τραγωδία που είχε αρχίσει να εκτυλίσσεται χρόνια πριν.

Η Σοφία Μαυρίκου είχε χάσει την κόρη της, σε ηλικία 16 ετών, από καρκίνο και τον Ιούνιο του 2016 παρακολούθησε σοκαρισμένη τον τραγικό θάνατο του γιου της, δημοσιογράφου Παναγώτη Μαυρίκου μέσα στη φλεγόμενη Porsche Cayenne στην Αττική Οδό. Λίγο καιρό αργότερα θα έφευγε από τη ζωή και ο πατέρας της οικογένειας.

Με τη βουτιά του ΙΧ της Σοφίας Μαυρίκου στη θάλασσα, στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, έπεσε ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας.

Σύμφωνα με μαρτυρία του φύλακα του λιμανιού, η μαύρη Mercedes είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πριν πέσει στο νερό.

«Το παράθυρο του οδηγού ήταν μισάνοιχτο», δήλωσε ο 53χρονος που έφτασε πρώτος στο σημείο και κάλεσε βοήθεια.

Οπως είπε στην τηλεόρασητου ΑΝΤ1, η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου φαινόταν να μην έχει επαφή με το περιβάλλον μετά την πτώση.

Ακόμα και όταν το αυτοκίνητο δεν είχε βουλιάξει ακόμη, προσπάθησε να της μιλήσει, αλλά εκείνη δεν απαντούσε.

Σύμφωνα με τον φύλακα, λίγο πριν βουλιάξει τελείως το ΙΧ, η Σοφία Μαυρίκου έκλεισε εντελώς το παράθυρο του οδηγού και άφησε ανοικτό μόνο το ένα από τα πίσω. Από εκεί κατάφερε να βγει το ένα από τα σκυλιά που είχε μαζί της στο αυτοκίνητο.

«Το πε και τό κανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…», δήλωσε η αδελφή της στους δημοσιογράφους στο άκουσμα του θάνατου της (εννοώντας την αυτοχειρία).

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η Σοφία Μαυρίκου και ο ψυχικά πάσχων γιος της, Θοδωρής, μετά τον χαμό του Παναγιώτη Μαυρίκου.

«Δεν είχαν καθόλου χρήματα το τελευταίο διάστημα, είχαν μόνο στήριγμα τον Παναγιώτη Μαυρίκο…. χρήματα δεν είχαν καθόλου, μου ζητούσε βοήθεια, το τελευταίο διάστημα μου έλεγε ότι δεν μπορεί και θα αυτοκτονήσει», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Είναι δυστυχώς η τραγική αυλαία ενός δράματος. Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Τάκη Μαυρίκου που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια, η οικογένεια όλη κατέρρευσε.

Η σύζυγός του και τα παιδιά του λόγω της παντελούς έλλειψης χρημάτων και λόγω του ότι οι τράπεζες πήραν το σπίτι τους στη Βάρκιζα, έφυγε για τον Βόλο, όπου ζει με τη βοήθεια συγγενών.

Η μητέρα και ο ανίατα πάσχων αδελφός, ο οποίος είχε βαριά ψυχασθένεια -σχιζοφρένεια εκ γενετής- ζούσαν, γιατί πλέον δεν είχαν που να μείνουν, σε τραγικές συνθήκες στη Δραπετσώνα. Δεν είχαν, στην κυριολεξία, ούτε νερό. Η μητέρα προσπαθούσε να πωλήσει τους τίτλους της ‘Ακρόπολης’, του ‘Ελληνικού Βορά’ και των ‘Αθλητικών Νέων’ μήπως εξοικονομήσει κάποια χρήματα.
Όμως υπήρχαν τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας και στους δύο. Δεν γνωρίζω τι θα πει το πόρισμα της Αστυνομίας, δίνω όμως πολλές πιθανότητες στην αυτοχειρία».

«Ολοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Μαυρίκος είχε χρήματα από τους εκβιασμούς, νομίζω σήμερα θα νιώθουν πολύ άσχημα. Ήταν μια τραγική οικογένεια. “Έφυγαν” όλοι τους, όχι με φυσικό θάνατο», υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...