193
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεξιά, με τον ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο κατά την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ τον Ιούνιο του 2020 στην Αθήνα | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επικυρώθηκε και από την ιταλική Γερουσία η συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2021, 10:15
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεξιά, με τον ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο κατά την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ τον Ιούνιο του 2020 στην Αθήνα
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επικυρώθηκε και από την ιταλική Γερουσία η συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2021, 10:15

Η Ελλάδα, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χαιρετίζει την υιοθέτηση την Παρασκευή από την Ιταλική Γερουσία της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών, η οποία είχε υπογραφεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2020.

Η συμφωνία εγκρίθηκε με 223 ψήφους υπέρ και μόνο 2 αποχές. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η διαδικασία κύρωσης της εν λόγω συμφωνίας από τα ιταλικά νομοθετικά όργανα (στην Ελλάδα έχει ήδη γίνει), τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει πως η εν λόγω συμφωνία, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο σύντομο μέλλον, υποδηλώνει εκ νέου την προσήλωση τόσο της Ελλάδας όσο και του συνόλου σχεδόν των γειτονικών της χωρών, στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές της Θάλασσας (UNCLOS), η οποία αντικατοπτρίζει εθιμικό δίκαιο, και την οποία έχουν υποχρέωση να σέβονται και να εφαρμόζουν όλες οι χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και το tweet του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε ότι με τη συμφωνία «η Ελλάδα μεγαλώνει» ενώ επισημαίνει με νόημα την προσήλωση της Ελλάδας και του συνόλου σχεδόν των γειτονικών της χωρών (μια έμμεση αναφορά στην Τουρκία) στο Διεθνές Δίκαιο και την σύμβαση UNCLOS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...