178
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | Intime

O Χρυσοχοΐδης τηλεφώνησε στους πολιτικούς αρχηγούς: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 11:22
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|Intime

O Χρυσοχοΐδης τηλεφώνησε στους πολιτικούς αρχηγούς: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 11:22

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικοινώνησε την Παρασκευή, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει προσωπικά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους αρχηγούς ότι δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό.

Ωστόσο, θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης 17 Νοεμβρίου έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25, αναφέρει ότι ο κ. Βαρουφάκης ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο ίδιος, οι βουλευτές του και δύο ακόμα μέλη του κόμματος (συνολικά 9 άτομα) θα πραγματοποιήσουν πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο υπουργός απάντησε στον κ.Βαρουφάκη πως εισαγγελέας και Αστυνομία θα είναι εκεί για να συλλάβει όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση.

Για την απαγόρευση της πορείας, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που βασίζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη στις 30 Μαρτίου 2020 και αφορά στα μέτρα για την πανδημία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News