374
Μέσι και Κρόος σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους | Reuters

Επικίνδυνο εκτός, «σούπα» εντός γηπέδου το πρώτο clasico της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 23:02
Μέσι και Κρόος σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους
|Reuters

Επικίνδυνο εκτός, «σούπα» εντός γηπέδου το πρώτο clasico της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 23:02

Πριν από τον αγώνα, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ισοβαθμούσαν στην κορυφή με 35 βαθμούς.

Αυτό από μόνο του καθιστούσε το ματς κρίσιμο και για τις δυο ομάδες, ωστόσο η κατάσταση περιπλέχτηκε και λόγω πολιτικών… παρελκομένων.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το πρώτο Clasico της χρονιάς θα διεξαγόταν ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26/10) στο Καμπ Νου, για την 10η αγωνιστική της Primera Division, αλλά η έκρυθμη κατάσταση στην Βαρκελώνη μετά την καταδίκη και τη φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας οδήγησε τη La Liga στην απόφαση να το μεταφέρει δύο μήνες αργότερα.

Τελικά, οι δυο ομάδες φάνηκαν επηρεασμένες από τα εκτός γηπέδου τεκταινόμενα προσφέροντας ένα από τα πλέον βαρετά μεταξύ τους παιχνίδια που έληξε με 0-0. Ηταν μάλιστα η πρώτη λευκή ισοπαλία μετά το 2002!

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα με τους φιλοξενούμενους μόλις στο 10ο λεπτό να απειλούν με τον Μπενζεμά, έπειτα από ωραίο τακουνάκι του Ίσκο.

Εφτά λεπτά αργότερα ο Γάλλος επιθετικός δεν σκόραρε για εκατοστά, αφού τη κεφαλιά του έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πικέ γλιτώνοντας την ομάδα του.

Οι Μαδριλένοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν τους Καταλανούς και στο 26΄ο Τερ Στέγκεν έδιωξε με δυσκολία μακρινό σουτ του Κασεμίρο.

Ζιντάν και Βαλβέρδε χαιρετιούνται πριν την έναρξη του ντέρμπι

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, με τη Ρεάλ να έχει την υπεροχή αλλά να μην μπορεί να βρει δίχτυα.

Στο 59′, ο Μέσι βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά, αλλά έκανε… τσαφ.

Οι Μαδριλένοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 68′ με τον Μπέιλ να αστοχεί από ευνοϊκή θέση και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντε Γιονγκ μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Στο 72′, ο Μπέιλ σκόραρε, αλλά ο Μεντί που του έβγαλε τη σέντρα ήταν για εκατοστά οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο και οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 και παράλληλα στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο (55′ Βιδάλ), Πικέ, Λενγκλέ, Αλάμπα, Ράκιτις, Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Γκριεζμάν (83′ Φατί), Μέσι, Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μεντί, Κασεμίρο, Βαλβέρδε (79′ Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Ίσκο (79′ Ροδρίγο), Μπενζεμά

Ο Σουάρεζ με τα παιδιά του πριν τον αγώνα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...