259
| INTIMEnews

Επικίνδυνη διασπορά στη Β. Ελλάδα: Ακύρωση μαθητικών παρελάσεων σε Ανατ. Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 13:50
|INTIMEnews

Επικίνδυνη διασπορά στη Β. Ελλάδα: Ακύρωση μαθητικών παρελάσεων σε Ανατ. Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 13:50

Aκυρώθηκαν τελικά -λόγω έξαρσης της πανδημίας- οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου ακυρώνονται οι παρελάσεις στις περιφερειακές ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής καταστάσεις ακυρώνεται σε όλη την περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων κατά τα λοιπά ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Σημειώνεται, πάντως, ότι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, η παρέλαση θα γίνει κανονικά, παρά την επιβαρυμένη επιδημιολογικά κατάσταση στην περιοχή (164 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα τη Δευτέρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ).

Ανάλογη απόφαση, για ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την 28η Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία, έλαβε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, η απόφαση ελήφθη λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...