500
O Nίκος Βασιλάκος εκφράζει την αγανάκτησή του για τη συνεργασία Facebook - Ellinika Hoaxes, φιλοξενούμενος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά» | ERT/YouΤube

Επικίνδυνα πράγματα: Στην ΕΡΤ πρότειναν η κυβέρνηση να ρίξει το Facebook όπως ο Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 16:47
O Nίκος Βασιλάκος εκφράζει την αγανάκτησή του για τη συνεργασία Facebook - Ellinika Hoaxes, φιλοξενούμενος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά»
|ERT/YouΤube

Επικίνδυνα πράγματα: Στην ΕΡΤ πρότειναν η κυβέρνηση να ρίξει το Facebook όπως ο Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 16:47

Στην κυβέρνηση φαίνεται πως δεν μπορούν να «χωνέψουν» με τίποτα την επιλογή του Facebook να αναθέσει στην ανεξάρτητη Ellinika Hoaxes το φιλτράρισμα των ειδήσεων που «ανεβαίνουν», εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης (περισσότερα για τη συνεργασία εδώ) και με δηλώσεις επί δηλώσεων βάλλουν κατά ριπάς τόσο εναντίον του διαδικτυακού κολοσσού, όσο και των ελλήνων συνεργατών του.

Οι πρώτοι βρυχηθμοί ακούστηκαν από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να καλέσει την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει και απείλησε να πάει το θέμα μέχρι τις… Βρυξέλλες (δείτε το βίντεο κάτω).

Στη συνέχεια εκλήθη να μιλήσει για το θέμα και ο δημοσιογράφος-γλωσσολόγος, Νίκος Βασιλάκος,ο οποίος συστήνεται ως πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χρηστών Internet.

Ο δίαυλος, κοινός: η συχνότητα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα η γνωστή από την ανάδειξη του κυβερνητικού «έργου» και της σχετικής ατζέντας, εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου η οποία ως γνωστόν έχει «μετακομίσει» πλέον στη μεταμεσονύκτια ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο κ. Βασιλάκος εμφανίστηκε στην εκπομπή (δείτε τη ολόκληρη εδώ) εξοργισμένος για τη συνεργασία του Facebook με την ανεξάρτητη -και μη κυβερνητική- Ellinika Hoaxes.

«Aυτοί που όλο τον Απρίλιο εξέτασαν μόλις 25 περιπτώσεις ψευδών ειδήσεων, θα μπορούν να εκτιμήσουν 10.000 περιπτώσεις ημερησίως;» σχολίασε δηκτικά και διερωτήθηκε τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς της χώρας.

«Αν ήμουν Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν θα κοιμόμουν το βράδυ. Δεν έχουμε καθηγητές; Δεν έχουμε φορείς; Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί», φώναζε απηυδισμένος για το κακό που βρήκε τους χρήστες του Διαδικτύου, τους οποίους σύμφωνα με τον τίτλο του, εκπροσωπεί.

Εχοντας απέναντί του την κυρία Ακριβοπούλου, ο κ. Βασιλάκος δεν απέφυγε τον πειρασμό να πολιτικοποιήσει το θέμα, καθώς η συνεργασία του Facebook με την Ellinika Hoaxes συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Ετσι αμέσως μετά διερωτήθηκε γιατί δεν μιλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η Νέα Δημοκρατία, υπονοώντας ότι είναι ύποπτη η σιγή τους στο θέμα.

Εκεί όμως που η ΕΡΤ ξεπέρασε τα εσκαμμένα, ήταν όταν ο καλεσμένος της κυρίας Ακριβοπούλου ρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση απέναντι σε αυτή την κατά την άποψή του επικίνδυνη συνεργασία. Και αυτό διότι η σύσταση του, ως πρόεδρος των Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ πάντα, δεν ήταν άλλη από τη… δοκιμασμένη ολοκληρωτική «συνταγή» του Ταγίπ Ερντογάν:

«Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε… (Αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση) είναι απλό: να καταργήσει τα πάντα, να πει ότι δεν ισχύει τίποτα. Να φωνάξει το Facebook και να πει: “έλα εδώ, έχω εγώ προεκλόγική περίοδο και ταράζεις τα νερά;” Εγώ θα κατέβαζα τους διακόπτες όπως έκανε ο Ερντογάν…».

Από κοντά με την ΕΡΤ και άλλα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση μέσα που, αναφερόμενα στην Εllinika Hoaxes και τη συνεργασία της με το Facebook, δεν δίστασαν να μιλήσουν για «παράδοση της ελευθερίας», για «διορισμένους τροχονόμους και εντεταλμένους λογοκριτές», «νέο σερίφη», για «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – μπάτσο» στην οποία συμμετέχουν «από… απόστρατος ναρκαλιευτής, μέχρι πρώην επισμηνίας του Στρατού», για εταιρεία που είναι «στην υπηρεσία του Γκέμπελς, των αφεντικών και του ιμπεριαλισμού», του ίδιου του «ξεπλύματος της Χούντας», και άλλα τέτοια καταγγελτικά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...