260
Ερευνες του Λιμενικού στην περιοχή της ανατολικής Αττικής στις 25 Ιουλίου | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: «Δεν ήταν αναγνωρίσμοι οι νεκροί που εντοπίσαμε»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 17:00
Ερευνες του Λιμενικού στην περιοχή της ανατολικής Αττικής στις 25 Ιουλίου
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: «Δεν ήταν αναγνωρίσμοι οι νεκροί που εντοπίσαμε»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 17:00

Οι άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού είχαν εντοπίσει από το απόγευμα της Δευτέρας νεκρούς, οι οποίοι ήταν εντελώς απανθρακωμένοι, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Ομάδας.

Σε συνέντευξή του στο «Θέμα 104,6», ο Δ. Μπαλτάκος είπε ότι «μόνο όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποιήθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους.

» Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς, απλά γνωρίζουμε ότι είναι νεκροί σήμερα που μιλάμε. Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παπαγιώτη Κουρουμπλή ότι υπήρχαν από νωρίς πληροφορίες για νεκρούς, αλλά δεν ήταν ασφαλείς, ο επικεφαλής της Ομάδας σημειώνει ότι «ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς».

Προσθέτει ότι «δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι».

Σε άλλες δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ είχε πει πως εντόπισαν νεκρούς στο λιμανάκι στο Μάτι, όπως σημειώνεται, και στη συνέχεια ενημέρωσε τους ανωτέρους του ως όφειλε, οι οποίοι και θα αξιολογούσαν την κατάσταση. Οι ίδιοι επιχειρούσαν μέσα στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να διασώσουν με τα σκάφη όσους είχαν καταφύγει στο νερό για να γλυτώσουν από την κόλαση της φωτιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...