301
Πάνω από 3.000 ιγκουάνα εντοπίστηκαν σε κατοικίες για τα οποία οι Αρχές κλήθηκαν να επέμβουν | Wikipedia

Επιδρομή ιγκουάνα στη Φλόριντα: «Σκοτώστε τα όπως μπορείτε»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 19:18
Πάνω από 3.000 ιγκουάνα εντοπίστηκαν σε κατοικίες για τα οποία οι Αρχές κλήθηκαν να επέμβουν
|Wikipedia

Επιδρομή ιγκουάνα στη Φλόριντα: «Σκοτώστε τα όπως μπορείτε»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 19:18

«Ξεφορτωθείτε τα με όποιο τρόπο μπορείτε – εν ανάγκη σκοτώστε τα», λένε στους κατοίκους της πολιτείας της Φλόριντα οι Αρχές, μετά την πρωτοφανή εισβολή από ιγκουάνα τα οποία μπαίνουν σε σπίτια και αγροκτήματα προκαλώντας ζημιές.

Συνολικά, 3.000 ιγκουάνα εντοπίστηκαν σε κατοικίες, για τα οποία οι Αρχές κλήθηκαν να επέμβουν, ενώ αναμένεται να αυξηθούν οι αριθμοί καθώς ανεβαίνει το θερμόμετρο.

Μάλιστα, υπήρξε περίπτωση όπου ιγκουάνα χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τουαλέτα σπιτιού με την βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών.

«Μερικές φορές όταν γυρίζουμε στο σπίτι υπάρχουν 20 με 30 στην έκταση μας. Βρίσκονται στην αυλή και πρέπει να βρούμε διαφορετική πόρτα για να μπούμε στο σπίτι. Έχουμε γίνει φιλοξενούμενοι. Αυτοί είναι οι κάτοικοι τώρα», είπε στο CNN ο κάτοικος, Μάικ Εσπάντα.

Το Συμβούλιο Διατήρησης της Θαλάσσιας και Άγριας Ζωής στην Φλόριντα έδωσε άδεια στους κατοίκους να τα απομακρύνουν από τις περιουσίας τους με όποιο τρόπο μπορούν ακόμη και να τα σκοτώνουν.

«Δεν χρειάζεστε άδεια για να σκοτώσετε. Αν θεωρείτε πως κινδυνεύετε, είστε ελεύθεροι να το πράξετε», λέει η ανακοίνωση του φιλοζωικού συμβουλίου που θεωρεί πως συντρέχουν λόγοι δημόσιας υγείας.

Οι ζημιές που προκαλούν τα ιγκουάνα είναι τεράστιες, καθώς τρώνε φυτά και σκάβουν μεγάλες τρύπες στο έδαφος που μπορεί να προκαλέσουν την κατάρρευση πεζοδρομίων και θεμελίων των σπιτιών.

Επίσης είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία καθώς μπορούν να μεταδώσουν σαλμονέλα μεταφέροντας πράγματα.

«Πλέον εξαπλώνονται και στο Palm Beach πράγμα που παλαιότερα, θεωρούσα πως είναι αδιανόητο να συμβεί», αναφέρει ο Τζο Βασιλέφσκι, ένας βιολόγος που ερευνά τα ιγκουάνα, τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές σε πεζοδρόμια και φράχτες σπιτιών, ζουν για δέκα χρόνια και τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν έως και 76 αυγά.

«Σκεφτείτε ένα μεγάλο ιγκουάνα να βρεθεί σε διάδρομο αεροδρομίου, τι ζημιά μπορεί να προκληθεί. Από μόνα τους δεν επιτίθενται στον άνθρωπο αλλά αν δεχτούν επίθεση φυσικά και θα αμυνθούν», τονίζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...