341
Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου) | InTime/MUSALLARI BRIGGEN

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 12:28
Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου)
|InTime/MUSALLARI BRIGGEN

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 12:28

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και βόρεια, ενώ από τις βραδινές ώρες ένα μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr.

Τη νύχτα προς Τρίτη το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα συνεχίσει την πορεία του προς το Ανατολικό Αιγαίο. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς) και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως εννέα μποφόρ.

Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ:

Κακοκαιρία προβλέπεται να επικρατήσει από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης στη χώρα από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

2. Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος και Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.

3. Από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

4. Από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...