177
Πλήρης η περιφρόνηση του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ έναντι της χώρας του | REUTERS

Επίδειξη θράσους από την Τουρκία: Απειλές Τσαβούσογλου στην ΕΕ για τις κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 13:11
Πλήρης η περιφρόνηση του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ έναντι της χώρας του
|REUTERS

Επίδειξη θράσους από την Τουρκία: Απειλές Τσαβούσογλου στην ΕΕ για τις κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 13:11

Δεν ιδρώνει το αυτί των Τούρκων για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις με τις γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση λάβει μέτρα εναντίον μας, θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο, διεμήνυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να κρύβει την περιφρόνησή του για οιαδήποτε απόφαση των ευρωπαίων ηγετών (περισσότερα για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων εδώ).

«Η προσδοκία μας είναι ξεκάθαρη. Να εγγυηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Τυχόν βήματα εναντίον μας θα είναι αντιπαραγωγικά. Αν γίνει βήμα εναντίον μας θα απαντήσουμε, θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο», δήλωσε ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Αναφορά έκανε ο  κ. Τσαβούσογλου και στο θέμα των S-400, και ενώ ολοκληρώθηκαν οι πρώτες παραλαβές του ρωσικού συστήματος (περισσότερα εδώ).

«Η  διαδικασία για τους S400 θα συνεχιστεί με υγιή τρόπο», δηλωσε ο κ. Τσαβούσογλου για να συμπληρώσει: «λέμε για τους S400 ότι είναι μια συμφωνία που τελείωσε, η διαδικασία συνεχίζεται, εμείς συντονίζουμε αυτές τις υποθέσεις (…) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...