236
Τα μέτωπα είναι σε δύσβατα ορεινά σημεία | dn.pt

Επί ποδός πάνω από 1.000 πυροσβέστες στη Πορτογαλία για τις μεγάλες πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 15:14
Τα μέτωπα είναι σε δύσβατα ορεινά σημεία
|dn.pt

Επί ποδός πάνω από 1.000 πυροσβέστες στη Πορτογαλία για τις μεγάλες πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 15:14

Οι Αρχές στην Πορτογαλία ανέπτυξαν εσπευσμένα ενισχύσεις στα κεντρικά της χώρας για να συνδράμουν τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές σε δύσβατα σημεία.

Πρόκειται για την ίδια ευρύτερη περιοχή όπου οι φωτιές στοίχισαν τη ζωή σε 114 ανθρώπους το 2017. Πολλοί είχαν καεί μέσα στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις τεράστιες φλόγες.

Οι πυρκαγιές, που ενισχύονται από τους σφοδρούς ανέμους, εξαπλώθηκαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε τρία μέτωπα, σε δυσπρόσιτες ζώνες.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, συνολικά έξι περιφέρειες στην κεντρική και τη νότια Πορτογαλία τέθηκαν από χθες σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Συνολικά πάνω από 1.100 πυροσβέστες, με την υποστήριξη 300 οχημάτων, δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ ενισχύσεις αναμένονται και από τον στρατό, όπως ανέφερε το πορτογαλικό Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Χθες Σάββατο τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ένας δε από αυτούς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Αλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση δύο πυροσβεστικών οχημάτων.

Οι κάτοικοι ενός χωριού χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την κοινότητά τους, ενώ τρία ακόμη απειλούνται από τις φλόγες σε ορεινή περιοχή της περιφέρειας Καστέλου Μπράνκου, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας. Οι κάτοικοι του χωριού Καρτζίγκα και μιας δημοφιλούς παραλίας στην όχθη ποταμού απομακρύνθηκαν και αυτοί προληπτικά από τις εστίες τους.

Πολλές εθνικές οδοί έχουν κλείσει.

Ο πορτογάλος πρόεδρος της Δημοκρατίας ντε Σόουζα εξέφρασε την «αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες ανθρώπους που δίνουν μάχη με τη μάστιγα των πυρκαγιών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...