Φωτογραφία από τη μαθητική (!) πορεία το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Συνελήφθη Βέλγος για προετοιμασία εμπρηστικών μηχανισμών

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή - κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, με την οποία οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Protagon Team

Τη σύλληψη 33χρονου Βέλγου στου Παπάγου, για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η σύλληψη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

– δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι ο καθένας από τέσσερα τεμάχια στερεού πετρελαίου και τεμάχιο βραδύκαυστου υλικού (φιδάκι),
– πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο,
– πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό,
– φλόγιστρο υγραερίου και ζευγάρι γάντια.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή – κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, με την οποία οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται ότι ο 33χρονος αλλοδαπός σχεδίαζε να φτιάξει αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους θα χρησιμοποιούσε κατά τις σημερινές πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.