241
|

Επεσαν οι υπογραφές για το σπουδαίο deal Public – Media Markt

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:30

Επεσαν οι υπογραφές για το σπουδαίο deal Public – Media Markt

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 15:30

Τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας, δυναμικής εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ανακοίνωσαν ο Ομιλος Olympia, μέτοχος της εταιρείας Public σε Ελλάδα και Κύπρο, και η Media-Saturn-Holding GmbH (MSH), μέτοχος της εταιρείας Media Markt Ελλάδας.

Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία ο Ομιλος Olympia θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών, ελέγχοντας το 75%, ενώ ο όμιλος MediaMarktSaturn θα ελέγχει το 25% (κάτι που oυσιαστικά σημαίνει ότι  ο ομιλος του Πάνου Γερμανού αποκτά τον έλεγχο του λιανικού δικτύου της γερμανικής εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο).

Η Media Markt διαθέτει 12 καταστήματα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, παρουσία που ξεκίνησε το 2005.

Τα δίκτυα καταστημάτων των Public και MediaMarkt εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά κάτω από τα δύο brands, διασφαλίζοντας όλες τις εγγυήσεις και τις υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές.

Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί αυτόνομα στα consumer electronics, προσφέροντας σημαντικές συνέργειες στις δραστηριότητες της Olympia Group μέσω των καταστημάτων Public.

Δεδομένης της δραστηριότητας της Media Markt στην Ελλάδα, η νέα συμφωνία της Olympia χαρακτηρίζεται συμπληρωματική στις δραστηριότητες της αλυσίδας Public, αυξάνοντας τη διείσδυση του Ομίλου στο σκέλος των οικιακών (λευκών) συσκευών, στην οποία έχει ήδη εισέλθει μέσω της Westnet Distribution και της συνεργασίας με τη Sharp.

Tη διαχείριση της νέας εταιρείας αναλαμβάνει ο όμιλος Olympia,  με διευθύνοντα σύμβουλο τον σημερινό επικεφαλής της Public Χρήστο Καλογεράκη.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και εν συνεχεία θα τεθεί σε εφαρμογή πλάνο ανάπτυξης της νέας εταιρείας.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...