256
Φωτογραφία από τη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Επενδύσεις: Οι Αμερικανοί προχωρούν με Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:57
Φωτογραφία από τη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Επενδύσεις: Οι Αμερικανοί προχωρούν με Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:57

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Ανταμ Μπέλερ (Adam Boehler), είχε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο εν λόγω κρατικός φορέας των Ηνωμένων Πολιτειών δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας, καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Οπως υπογραμμίστηκε, η Ελλάδα, ως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από αμερικανικής πλευράς παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Μάθιου Ζάις, η πρόεδρος της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών – Εξαγωγών, Κίμπερλι Ριντ, και η υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, Μπόνι Γκλικ.