447
|

Επελαύνει ο χιονιάς: από 20°C σε -1°C στη Φλώρινα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 09:08

Επελαύνει ο χιονιάς: από 20°C σε -1°C στη Φλώρινα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 09:08

Αισθητή ήδη είναι μεταβολή του καιρού στα βόρεια της χώρας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα όπου τα θερμόμετρα από 20 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη, σήμερα δείχνουν -1. Αντίστοιχα στην Κοζάνη από τους 18°C, η θερμοκρασία έχει κατρακυλήσει στην περιοχή του μηδέν.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται εντός της ημέρας ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια (κάτω βίντεο από τη χιονοθύελλα που έπληξε την πόλη της Φλώρινας).

❄❄❄❄ #snow #florinaΧιονοθύελλα κατά διαστήματα στην πόλη της Φλώρινας. Βίντεο από τον ανταποκριτή μας Αναστάσιος Μητρόπουλος .

Geplaatst door Forecast Weather Greece op Dinsdag 4 februari 2020

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι είναι οι άνεμοι. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι στην Πάρνηθα και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου (μετά τις 5 το απόγευμα αναμένεται να πέσει γύρω στους 6 βαθμούς).

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στο  βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, έως τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως το βράδυ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) της Κεντρικής-Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, που πρόσκαιρα κατά τόπους κυρίως στα βόρεια θα είναι πυκνές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...