227
Ενα από τα αεροσκάφη που μετασκεύασε η Aegean για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού | Aegean

Επεκτείνεται στην Κύπρο το πρόγραμμα Aegean και Ελληνικών Πετρελαίων για μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 14:41
Ενα από τα αεροσκάφη που μετασκεύασε η Aegean για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού
|Aegean

Επεκτείνεται στην Κύπρο το πρόγραμμα Aegean και Ελληνικών Πετρελαίων για μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 14:41

Η AEGEAN και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεργάζονται και μαζί συμβάλλουν στις προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής.

Ειδικότερα, διευρύνοντας και για τις ανάγκες της Κύπρου, τη συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελλάδα, η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων, ενώ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ -μέσω της ΕΚΟ Κύπρου- θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές.

Το συντονισμό των αναγκών θα έχουν και σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο αριθμός των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Η AEGEAN και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω της ΕΚΟ Κύπρου, θα προσφέρουν επίσης για την επόμενη περίοδο  κατά τον ίδιο τρόπο δωρεάν οποίες τυχόν πτήσεις επαναπατρισμού χρειαστεί και ζητήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο εφόσον το κρίνει η Κυπριακή Δημοκρατία με τα κριτήρια συμμετοχής αλλά και τις συνθήκες υποδοχής που θα ορίζει κατά περίπτωση. Στις πτήσεις αυτές θα υπάρχει κενό κάθισμα μεταξύ των επιβατών, ενώ για λόγους μεγαλύτερης προστασίας δεν θα υπάρχει catering service.

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και η ΕΚΟ Κύπρου θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στα 2 Κυπριακά αεροδρόμια, Λάρνακας και Πάφου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τυχόν εκτάκτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...