606
Ενταση στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Επεισόδιο στην πρώην ΑΣΟΕΕ – Φοιτητές καταγγέλλουν ότι αστυνομικός έβγαλε πιστόλι [video]

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 18:14
Ενταση στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Επεισόδιο στην πρώην ΑΣΟΕΕ – Φοιτητές καταγγέλλουν ότι αστυνομικός έβγαλε πιστόλι [video]

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 18:14

Ενταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων κινήθηκε κατά διερχόμενου δικυκλιστή, ο οποίος, όπως απεδείχθη, ήταν ένας ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας.

Φαίνεται πως η ομάδα των κουκουλοφόρων τον αναγνώρισε από διακριτικά της στολής του που φόραγε κάτω από τα πολιτικά.

Φοιτητές, όμως, κατήγγειλαν ότι ο ειδικός φρουρός κατά την παρουσία του στους χώρους του πανεπιστημίου (!) έβγαλε το υπηρεσιακό πιστόλι του – πιθανότατα φοβούμενος. Στη θέα του όπλου οι κουκουλοφόροι που τον είχαν κυκλώσει υποχώρησαν και έτσι κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να αποχωρήσει, έχοντας ο ίδιος τραυματιστεί.

Διμοιρία των ΜΑΤ που έσπευσε στο σημείο δέχθηκε και αυτή επίθεση από την ίδια ομάδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Εδώ η στιγμή που ο ειδικός φρουρός βγάζει το όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ:

Από την ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξαν ότι ο ειδικός φρουρός είχε συρθεί στο εσωτερικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου από τους κουκουλοφόρους και αναγκάστηκε να βγάλει το όπλο του για να μπορέσει να γλιτώσει.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ήταν η ακόλουθη:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από περίπου τριάντα (30) άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Επίθεση από Φίλη και Χρηστίδη σε κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό αρκούσε για να προκαλέσει πολιτικό ζήτημα.

O Nίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Αθήνας τόνισε πως «τα όπλα εντός της ΑΣΟΕΕ ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και όχι στο συριακό στρατό» –παραπέμποντας σε μια άστοχη παλαιότερη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου (εδώ), για τα ευρήματα στα υπόγεια του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Και ο κ. Φίλης συνέχισε: «Για μια ακόμη φορά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν επίθεση. Σήμερα, η επίθεση περιλάμβανε και την επίδειξη του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με πολιτικά, στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Δηλαδή, εντός του πανεπιστημιακού Ασύλου. Αυτή είναι η “κανονικότητα” που εννοούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κρυπτόμενη υπουργός Παιδείας.

» Το πανεπιστημιακό άσυλο, που τόσο συκοφαντήθηκε και ενοχοποιήθηκε, καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσχημα την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, αλλά με πραγματικό στόχο να εδραιωθεί το επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες δόγμα “νόμος και τάξη”. Τελικά, τα όπλα που βρέθηκαν εντός της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν του Συριακού Στρατού, αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας…

» Οι σημερινές καταγγελίες των φοιτητών και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τον διογκούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό που μάταια προσπαθούν να καμουφλάρουν οι ψευδείς ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Σήμερα μάλιστα που το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών και αθώωσε τους δύο φοιτητές για τα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη, με αφορμή την τότε εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

» Ας το καταλάβει η κυβέρνηση πριν συμβούν τα χειρότερα. Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων είναι κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος. Αποτελούν εικόνες ντροπής και δημοκρατικής εκτροπής. Θυμίζουν άλλες εποχές και ναρκοθετούν την ακαδημαϊκή και κοινωνική ειρήνη».

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε και αυτός αμέσως εξηγήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί και γιατί οπλοφορούσε; Και επίσης, τι σκοπεύει το αρμόδιο υπουργείο να κάνει από εδώ και μπρος με τον συγκεκριμένο;» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...