232
Ο Ναίτζελ Φάρατζ (στη πρώτη γραμμή με το γκρι σακάκι) πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία | REUTERS/Vincent Kessler

Επεισοδιακή πρεμιέρα στο Ευρωκοινοβούλιο: Την πλάτη τους στον ύμνο γύρισαν Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 13:37
Ο Ναίτζελ Φάρατζ (στη πρώτη γραμμή με το γκρι σακάκι) πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία
|REUTERS/Vincent Kessler

Επεισοδιακή πρεμιέρα στο Ευρωκοινοβούλιο: Την πλάτη τους στον ύμνο γύρισαν Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 13:37

Με ένα χάπενινγκ που μάλλον θα έπρεπε να το περιμένουμε από τους ευρωβουλευτές του κόμματος του Brexit άνοιξε την Τρίτη η νέα περίοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βρετανοί ευρωβουλευτές γύρισαν την πλάτη τους κατά την ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου, του «Υμνου στη Χαρά» του Μπετόβεν, στην εναρκτήρια πανηγυρική συνεδρίαση του σώματος στο Στρασβούργο.

Πρωτεργάτης στην κίνηση ήταν –ποιος άλλος;- ο ηγέτης του Brexit Party, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο και στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές του 2014.

Αυτά παρά το ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι είχε ζητήσει από τα μέλη του σώματος να σταθούν όρθια δείχνοντας σεβασμό στην ανάκρουση του ύμνου.

Ενας βουλευτής των βρετανών Συντηρητικών, ο Τζέφρι βαν Ορντεν, επίσης αγνόησε τη σύσταση και έμεινε καθισμένος.

Η κίνηση των ευρωβουλευτών του Brexit προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί μίλησαν για «έλλειψη λεπτότητας, τρόπων και αξιοπρέπειας» και για μια «επαίσχυντη εικόνα για την Βρετανία». Αλλοι αναρωτήθηκαν «αν θα γυρίσουν την πλάτη και στις αμοιβές τους».

Βρετανοί βουλευτές των Φιλελευθέρων εμφανίστηκαν με κίτρινα μπλουζάκια που ζητούσαν να σταματήσει το Brexit // REUTERS/Vincent Kessler
Και την ώρα που οι Βρετανοί ήταν διχασμένοι υπέρ και κατά της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, ο ευρωβουλευτής πλέον Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχανε την ευκαιρία για μια σέλφι // REUTERS/Vincent Kessler

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...