274
Σπασμένη βιτρίνα στο Τορίνο | REUTERS/Massimo Pinca

Επεισόδια στο Τορίνο και το Μιλάνο κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 07:54
Σπασμένη βιτρίνα στο Τορίνο
| REUTERS/Massimo Pinca

Επεισόδια στο Τορίνο και το Μιλάνο κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 07:54

Ενταση εκδηλώθηκε αργά τη Δευτέρα στο Τορίνο και στο Μιλάνο, όπως και σε άλλες ιταλικές πόλεις, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στους περιορισμούς που αποφάσισε η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στο Τορίνο, μέρος των διαδηλωτών πέταξε μπουκάλια και καπνογόνα, αλλά και μολότοφ, προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί. Στο στόχαστρο μπήκαν και πολυτελή καταστήματα, όπως η μπουτίκ Gucci, στην οποία εισέβαλαν διαδηλωτές και άρπαξαν εμπορεύματα, ανέφερε το BBC.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τους απωθούν. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν στον αέρα και ηλεκτρικά πατίνια, ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο των συγκρούσεων. Πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον πέντε προσαγωγές.

Στο κέντρο του Μιλάνου, περίπου 100 άτομα διαδήλωσαν στην πλατεία Μπουένος Αϊρες, πολλοί φώναζαν «Ελευθερία!».

Μια μειοψηφία διαδηλωτών έριξε καπνογόνα και μια μολότοφ κατά αυτοκινήτου της αστυνομίας. Πυρπολήθηκαν κάδοι σκουπιδιών και προκλήθηκαν ζημιές σε εσωτερικές αυλές που χρησιμοποιούνται από καφέ μπαρ και εστιατόρια.

Τέλος, στη Νάπολη, χιλιάδες έμποροι και εργαζόμενοι σε εστιατόρια και καφέ διαδήλωσαν εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στους περιορισμούς αυτούς, με κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Πλεμπισίτο.

Εξω από την είσοδο εστιατορίου, στην οδό Σάντα Λουτσία, τοποθέτησαν ξύλινο φέρετρο και δίπλα του, τα ομοιώματα δύο σερβιτόρων.

Επεισόδια έγιναν και στη Ρώμη και το Παλέρμο.

Σε πολλές από τις χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα, καταστήματα εστίασης και χώροι διασκέδασης κλείνουν νωρίτερα από το συνηθισμένο, αλλά στην Ιταλία τα μέτρα είναι από τα πιο αυστηρά. Καφέ, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφοι υποχρεώνονται σε κλείσιμο από τις έξι το απόγευμα, ενώ οι χώροι εστίασης λειτουργούν ως take-away μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σε αυτό προστίθεται και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε επαρχίες όπως η Λομβαρδία και το Πεδεμόντιο, όπου βρίσκονται το Μιλάνο και το Τορίνο, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...