351
| Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισόδια στο Σύνταγμα – Προσήχθη ο Εκτορας Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 13:17
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισόδια στο Σύνταγμα – Προσήχθη ο Εκτορας Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 13:17

Σε 29 προσαγωγές προχώρησε το Σάββατο η αστυνομία κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17 Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ενας από τους προσαχθέντες ήταν ο γιος του πολυισοβίτη, Εκτορας Κουφοντίνας.

Μια σύλληψη έγινε και στο Κάτω Χαλάνδρι όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο. Η γυναίκα κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η πορεία ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00. Στο σημείο είχαν παραταχθεί από νωρίτερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν κλείσει και σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περί τα 200 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί, ανέφερε το ΑΠΕ, έκαναν χρήση χημικών και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου προσπάθησαν να κάνουν πορεία στην οδό Σταδίου, αλλά και πάλι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να κλείσουν το δρόμο, ενώ προχώρησε σε προσαγωγές.

Στη συνέχεια μια ομάδα κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με τον «Αίαντα», ενώ το ίδιο έγινε λίγα λεπτά αργότερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, προκειμένου και πάλι, σύμφωνα με την Αστυνομία, να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της “συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα” και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο».

Στο Κάτω Χαλάνδρι συνελήφθη στις 11.00 το πρωί μια νεαρή γυναίκα, στην πλατεία Χίου, όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο είναι και η λαϊκή αγορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...