230
Διαδηλωτές κατά των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού στο Βερολίνο | REUTERS/Christian Mang

Επεισόδια στη Γερμανία σε διαδήλωση για τα μέτρα περιορισμού

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 18:25
Διαδηλωτές κατά των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού στο Βερολίνο
|REUTERS/Christian Mang

Επεισόδια στη Γερμανία σε διαδήλωση για τα μέτρα περιορισμού

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 18:25

Εκατοντάδες άνθρωποι στη Γερμανία που είναι αντίθετοι στους περιορισμούς που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της μάχης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, αψήφησαν σήμερα την απαγόρευση να διαδηλώσουν και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Βερολίνου, προκαλώντας επεισόδια με την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ορισμένοι διαδηλωτές «επιτέθηκαν» εναντίον αστυνομικών στη συνοικία Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας.

Αστυνομικός ακινητοποιεί διαδηλωτή στο Βερολίνο, REUTERS/Christian Mang

«Επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Αυτό οδήγησε στη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ και σε συγκρούσεις σώμα με σώμα», έγραψε σε τουίτ η αστυνομία του Βερολίνου, διευκρινίζοντας πως προχώρησε σε συλλήψεις.

Τη διαδήλωση οργάνωσε το κίνημα Querdenker, που εμφανίζεται ως η κύρια επικριτική φωνή εναντίον των περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία.

Η γερμανική Δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει πολλές από τις διαδηλώσεις, που προβλέπονταν για αυτό το Σαββατοκύριακο, ειδικά αυτή της Κυριακής, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 22.500 άτομα.

Το δικαστήριο εκτίμησε πως δεν μπορούσε να επιτρέπει τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων υπό τον φόβο ότι οι συμμετέχοντες θα παραβίαζαν τους κανόνες χρήσης της μάσκας και κοινωνικής απόστασης

Προσαγωγή διαδηλωτή στο Βερολίνο / REUTERS/Christian Mang

Η αστυνομία του Βερολίνου είχε αναπτύξει περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς σε ολόκληρη την πόλη ενόψει της απαγορευμένης διαδήλωσης.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία» ή «Οχι στη δικτατορία του κορονοϊού» και πολύ λίγοι από αυτούς φορούσαν μάσκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News