253
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Επεισόδια και μολότοφ στο Σύνταγμα στις διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 20:58
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Επεισόδια και μολότοφ στο Σύνταγμα στις διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 20:58

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τη Βουλή, στη διάρκεια της πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να πετά μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια έγιναν κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Το συλλαλητήριο έγινε με την συμμετοχή του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» ανέφερε μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας μόνος του, καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια βάδισαν μέχρι έξω από τη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια.

Επιπλέον, συλλαλητήριο «με κεντρικό σύνθημα η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα εργατικά σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...