Οι διαδηλωτές προσπαθούν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν | IntimeNews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Ξύλο στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο – Πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν

Με τροχό αλλά και σκοινιά προσπάθησαν να το κατεδαφίσουν - Χημικά, τραυματίες και προσαγωγές [Εικόνες]
Protagon Team

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές και φοιτητές, ενάντια στους βομβαρδισμούς των δυτικών συμμάχων στη Συρία.

Ολα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το άγαλμα του αμερικανού προέδρου Τρούμαν στην λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, χρησιμοποιώντας τροχό αλλά και τραβώντας το άγαλμα με σκοινιά. Τότε επενέβησαν οι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι χρησιμοποίησαν γκλομπς ενώ έκαναν και χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Από τα επεισόδια που διήρκεσαν αρκετά λεπτά υπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Νωρίτερα οι φοιτητές είχαν πετάξει αβγά στη γαλλική πρεσβεία και μπογιές στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

Η πορεία  ξεκίνησε λίγο πριν τη 13.00 από τα Προπύλαια και έγινε με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Είχε σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία – Καμία συμμετοχή της χώρας μας». Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

Λόγω της πορείας έκλεισαν οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επί ώρες κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ολόκληρο το Κέντρο της Αθήνας.