218
Ο σταθμός του μετρό στον Αερολιμένα Αθηνών | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Επανέρχονται από τις 10 Νοεμβρίου τα απευθείας δρομολόγια του μετρό για το αεροδρόμιο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 16:05
Ο σταθμός του μετρό στον Αερολιμένα Αθηνών
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Επανέρχονται από τις 10 Νοεμβρίου τα απευθείας δρομολόγια του μετρό για το αεροδρόμιο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 16:05

Μόνο δέκα ημέρες κράτησε το μέτρο της μετεπιβίβασης στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιο.

Αν και, κατά την ΣΤΑΣΥ, έγινε για τον εξορθολογισμό των δρομολογίων, στην πραγματικότητα έφερε πολλή -και μάλλον άσκοπη- ταλαιπωρία. Και, φυσικά, πολλές αντιδράσεις.

Ανακοινώνεται λοιπόν ότι από αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου επανέρχονται τα δρομολόγια της γραμμής 3 στον προγενέστερο σχεδιασμό.

Τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο  θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από το σταθμό «Αγία Μαρίνα», ενώ  οι συρμοί που θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας)  θα τερματίζουν τη διαδρομή τους  στο σταθμό «Αγία Μαρίνα».

Ο επανασχεδιασμός  των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου, εξηγεί η εταιρεία.

Η ΣΤΑΣΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα  για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους».

Προσθέτει ότι «η επαναφορά στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «η ΣΤΑΣΥ επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι πρώτιστο μέλημά της είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της Αθήνας και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...