236
Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος | Islamic State Group/Al Furqan Media Network/Reuters TV via REUTERS

Επανεμφανίστηκε με βίντεο μετά από πέντε χρόνια ο αρχηγός του ISIS

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 09:42
Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος
|Islamic State Group/Al Furqan Media Network/Reuters TV via REUTERS

Επανεμφανίστηκε με βίντεο μετά από πέντε χρόνια ο αρχηγός του ISIS

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 09:42

Σε βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους επανεμφανίστηκε, μετά από πέντε χρόνια, ο αρχηγός του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε, μεταξύ των μελών του ISIS στo μέσo κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης εμφανίζεται να μιλά σε τρία μέλη του ISIS.

Δεν είναι σαφές πότε γυρίστηκε το βίντεο, όμως ο Μπαγκντάντι αναφέρθηκε στην πόλη Μπαγκούζ, τον τελευταίο θύλακα του ISIS στην ανατολική Συρία, η οποία κατελήφθη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τον περασμένο μήνα.

«Η μάχη για την Μπαγκούζ έχει τελειώσει», λέει στους τρεις άνδρες ο αρχηγός του ISIS καθήμενος σταυροπόδι σε ένα μαξιλάρι. Ο αρχηγός του Iσλαμικού Κράτους υπόσχεται εκδίκηση για τους μαχητές της οργάνωσης που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

Στη διάρκεια του βίντεο, κείμενο στην οθόνη, αναφέρεται στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, για τις οποίες το ISIS διεκδικεί την ευθύνη και τονίζει ότι έγιναν ως «εκδίκηση για τη Μπαγκούζ». Δεν είναι όμως κάτι που λέει ο ίδιος ο Μπαγκντάντι.

Εχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από τότε που εμφανίστηκε δημόσια σε βίντεο ο Μπαγκντάντι. Πολλοί αναλυτές μάλιστα, τον θεωρούσαν νεκρό ή βαριά τραυματισμένο από επίθεση της ρωσικής αεροπορίας στη Ράκα της Συρίας, τον Μάιο του 2017.

Μετά την προβολή του βίντεο, εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε ότι ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, θα δώσει μάχη σε ολόκληρο τον κόσμο για να «εγγυηθεί τη μόνιμη ήττα αυτών των τρομοκρατών και ότι όλοι οι εναπομείναντες ηγέτες του θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...