210
|

Επανεμφάνιση στις 6 Ιανουαρίου σχεδιάζει ο Τραμπ για να μιλήσει για «νοθεία»

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 19:48

Επανεμφάνιση στις 6 Ιανουαρίου σχεδιάζει ο Τραμπ για να μιλήσει για «νοθεία»

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 19:48

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 6 Ιανουαρίου, την πρώτη επέτειο από την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Διευκρίνισε ότι θα αναφερθεί, από την έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, στις προεδρικές εκλογές του 2020 επαναλαμβάνοντας ότι του έκλεψαν τη νίκη, όπως κατά κόρον έκανε μέχρι και την τελευταία στιγμή που άφησε τον Λευκό Οίκο.

Επέκρινε ακόμη την κοινοβουλευτική επιτροπή που έχει αναλάβει την έρευνα για την επίθεση στο Καπιτώλιο, η οποία σόκαρε τις ΗΠΑ και όλον τον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς την «υπερβολικά προκατειλημμένη». Πρόσθεσε ότι θα ήταν προτιμότερο να ερευνούσε -τι άλλο;- «τις νόθες προεδρικές εκλογές του 2020». «Να θυμάστε ότι η ανταρσία έγινε στις 3 Νοεμβρίου», δηλαδή την ημέρα των εκλογών, σημείωσε.

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία στις εκλογές του 2024.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή την οποία καταγγέλλει προσπαθεί να ρίξει φως στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, όταν χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου για να εμποδίσουν βουλευτές και γερουσιαστές να επικυρώσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος επιχειρεί με κάθε μέσο να εμποδίσει την επιτροπή να αποκτήσει πρόσβαση σε έγγραφα που ενδέχεται να τον ενοχοποιούν και πολλαπλασιάζει τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...