448
| INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η «επανάσταση» που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2016, 12:08

Η «επανάσταση» που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2016, 12:08

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση RAI. «Eίμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, έχουμε μάθει από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να εγκλωβίσει την Ελλάδα η κυβέρνηση σε μία παρατεταμένη λιτότητα που θα ξεπερνά τα όρια του υφιστάμενου προγράμματος.

«Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια επανάσταση», είπε, διασαφηνίζοντας ότι «δεν είναι μια επανάσταση, όπως τη φαντάζονταν ενδεχομένως κάποιοι, για να εκφωνήσουν επικήδειους στην κηδεία του Φιντέλ» αλλά μία «επανάσταση κοινής λογικής».

Αναφέρθηκε στο κοστολογημένο σχέδιο της ΝΔ και τόνισε ότι «αυτό το κράτος, το οποίο παραμένει μεγάλο και σπάταλο, μπορούμε να το περιορίσουμε, μπορούμε να ελέγξουμε τις δαπάνες του, χωρίς να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, αλλά κάνοντάς το να δουλεύει πιο καλά, πιο αποτελεσματικά, πιο παραγωγικά, προς όφελος τελικά των Ελλήνων φορολογουμένων».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό, για την ανικανότητά της να υπηρετήσει την πολιτική που εκπροσωπεί από τότε που έκανε στροφή στον ρεαλισμό, την αναποφασιστικότητά της και την έλλειψη σχεδιασμού. Ωστόσο αναφερόμενος στο Προσφυγικό σχολίασε τη στάση της Ευρώπης καλώντας τις χώρες της ΕΕ να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη. «Δεν γίνεται αυτήν τη στιγμή να μην υπάρχει ένας επιμερισμός της ευθύνης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα προγράμματα μετεγκατάστασης έχουν μείνει πρακτικά στον αέρα. Κάθε χώρα έχει τους δικούς της εγχώριους λαϊκιστές, οι οποίοι είναι αντίθετοι σε αυτήν την ευρύτερη λογική» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει, το συντομότερο δυνατό, μια ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα φυλάσσει τα σύνορά της, έτσι ώστε η ευθύνη αυτή να μη βαραίνει μόνο τα κράτη, τα οποία στην ουσία διαχειρίζονται τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης», είπε ο ίδιος τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε την αίτια του προβλήματος, έτσι ώστε με μια πιο παρεμβατική εξωτερική πολιτική να αντιμετωπιστεί η ανθρώπινη τραγωδία, την οποία βιώνουμε σήμερα».

Αλλά μέσα στην Ευρώπη ο πρόεδρος της ΝΔ εντόπισε μία ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία οι οποίες έχουν μία κοινή ατζέντα όσον αφορά τις πολιτικές της λιτότητας. «Πρέπει και εμείς – αυτό αφορά και στην Ελλάδα και νομίζω πως σύντομα θα αφορά και στην Ιταλία – να κάνουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία και ένα λειτουργικό κράτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

MRB: Με 12,9% προηγείται η ΝΔ

CzoIUWTWgAAxfs_

Στο μεταξύ, μία νέα, πανελλαδική έρευνα πρόθεσης ψήφου που δημοσίευσε η MRB δίνει ένα προβάδισμα 13% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δημοσκόπηση όπου συμμετείχαν 2.000 πολίτες από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου η ΝΔ σημειώνει ποσοστό 29,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 16,2%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 8,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, ΚΚΕ 6,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, Ενωση Κεντρώων 3,0%, ΑΝΕΛ 2,4%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...