254
Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» (έως τις 31/5 ) | ΠΙΟΠ

Επαναλειτουργεί το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 13:32
Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» (έως τις 31/5 )
|ΠΙΟΠ

Επαναλειτουργεί το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 13:32

Εχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του  το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ανοίγει τις πύλες των 9 μουσείων του, από τη Σπάρτη μέχρι το Σουφλί και από τη Χίο μέχρι τα Ιωάννινα.

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου το Μουσείο Μετάξης (Σουφλί), το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (Δημητσάνα), το  Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη), το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Βόλος), το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Τήνος), το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το Μουσείο Μαστίχας Χίου και το Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιωάννινα) θα είναι ξανά ανοιχτά, έτοιμα να υποδεχτούν φίλους και επισκέπτες.

Το νερό στην υπηρεσία του ανθρώπου. Και της Επανάστασης. Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα
Εκθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας παρουσιάζεται η έκθεση «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΗ-Αδάμαστη φύση», στην οποία επιλεγμένα έργα της γνωστής γλύπτριας διεισδύουν ειρηνικά στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου υπογραμμίζοντας τη σχέση αλληλεξάρτησης ανθρώπου και φύσης, ενώ στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, έως 31/5 μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν την έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν, από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους με φιγούρες PLAYMOBIL.

Το Μουσείο Περιβάλλοντος ενταγμένο αρμονικά στο περιβάλλον της Στυμφαλίας. Ειδικά για τους λάτρεις της γλυπτικής, στο μουσείο φιλοξενείται η έκθεση «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΗ-Αδάμαστη φύση»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...