186
Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum | ΙΝΤΙΜΕnews

Υποχρεωτική στράτευση στα 18; Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός στο Protagon

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 15:09
Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum
|ΙΝΤΙΜΕnews

Υποχρεωτική στράτευση στα 18; Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός στο Protagon

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 15:09

Το ενδεχόμενο θέσπισης υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, άφησε ανοικτό ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Protagon κατά διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

«Eίναι στο τραπέζι, είναι κάτι που το συζητώ, θέλω ακόμα να πειστώ για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου μέτρου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά την απάντησή του στο ερώτημα που του έθεσε ο Κώστας Γιαννακίδης για την «επαναξιολόγηση της στρατιωτικής θητείας».

Τον εν λόγω όρο χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το Σάββατο, παρουσιάζοντας του άξονες για την ενίσχυση της Εθνικής Αμυνας. Πέρα από την εξαγγελία της πρόσληψης 15.000 ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις εντός της επόμενης πενταετίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει για επαναξιολόγηση του πλαισίου της στρατιωτικής θητείας και εκπαίδευσης, ώστε -όπως είπε- οι νέοι να αποκτούν δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες.

«Εξετάζουμε όλες τις πτυχές της θητείας, δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών, αλλά θέλουμε το διάστημα της θητείας να είναι πιο παραγωγικό. Στο πλαίσιο αυτό συζητάμε η θητεία να ξεκινά στην ηλικία των 18 ετών και να μην υπάρχουν αναβολές [στράτευσης], σπρώχνοντας έτσι πιο πίσω την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», εξήγησε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στην σχετική ερώτηση του Protagon.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...