177
Εικόνα από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο «Ιανός» στην Κεφαλλονιά | Intime

ΕΟΠΥΥ: Αντικαθίστανται άμεσα τα φάρμακα των πληγέντων από τον «Ιανό»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 16:22
Εικόνα από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο «Ιανός» στην Κεφαλλονιά
|Intime

ΕΟΠΥΥ: Αντικαθίστανται άμεσα τα φάρμακα των πληγέντων από τον «Ιανό»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 16:22

Τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν άμεσα φάρμακα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα (συσκευές κάθε είδους, ταινίες σακχάρου κ.λπ.), αλλά και παραπεμπτικά εξετάσεων που καταστράφηκαν, έχουν πλέον όλοι οι ασθενείς που επλήγησαν από τον μεσογειακό τυφώνα «Ιανό».

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασθενείς για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών νωρίτερα ή εκ νέου συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και παραπεμπτικών εξετάσεων, δηλαδή πριν από τον προβλεπόμενο χρόνο, σε σχέση με την προηγούμενη συνταγή.

Προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες, οι ασθενείς θα πρέπει να προσκομίζουν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους αίτηση, επισυνάπτοντας:

  1. Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν την καταστροφή των φαρμάκων τους, λόγω πλημμύρας και των συνεπειών της (διακοπή ρεύματος για φάρμακα ψυγείου κ.λ.π), κατονομάζοντας αυτά και δηλώνοντας τη διεύθυνση στην οποία διέμεναν και
  2. Βεβαίωση από την Πυροσβεστική, ότι ο χώρος διαμονής υπέστη καταστροφή λόγω της πλημμύρας ή υπήρχε πολύωρη διακοπή ρεύματος.

Οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν στη διεύθυνση Φαρμάκου ή στη διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, προκειμένου να αντικατασταθούν φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα το συντομότερο δυνατό.