293
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά για δεύτερη φορά στον αμερικανικό λαό, αφότου έκλεισαν οι κάλπες | YouTube

Ενωτικός Μπάιντεν: «Θα κυβερνήσω ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 00:18
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά για δεύτερη φορά στον αμερικανικό λαό, αφότου έκλεισαν οι κάλπες
|YouTube

Ενωτικός Μπάιντεν: «Θα κυβερνήσω ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 00:18

Σχεδόν 23 ώρες αφότου έκλεισαν οι πρώτες κάλπες στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε για δεύτερη φορά μπροστά στις κάμερες, στο Ντέλαγουεαρ, και απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό, έχοντας στο πλευρό του την Κάμαλα Χάρις.

Σε μια ενωτική και προεδρική ομιλία, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δήλωσε ότι αναμένει πως θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο απέφυγε να ανακοινώσει ότι είναι ο νικητής, λέγοντας πως είναι σαφές ότι εξασφαλίζει αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει την προεδρία.

«Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά για να αναφέρω πως όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», είπε.

«Κάθε ψήφος πρέπει να μετρήσει», τόνισε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι αυτή θα είναι «μια νίκη για τη δημοκρατία και την Αμερική».

Τόνισε ότι «η δημοκρατία είναι ο παλμός αυτού του έθνους. Ψήφισαν περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ παρά την πανδημία. Ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο νικητής. Δεν είμαι εδώ για να πω ότι κερδίσαμε, αλλά όταν τελειώσει η καταμέτρηση, θα είμαστε οι νικητές. Εχουμε προβάδισμα στο Μίσιγκαν, μπορεί εντός της ημέρας να μας δοθεί. Εχουμε ελπίδες για την Πενσιλβάνια. Κερδίσαμε την πλειοψηφία στη λαϊκή ψήφο και αυτό θα αυξηθεί. Πήραμε τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε υποψήφιο πρόεδρο στην ιστορία».

Και συνέχισε: «Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα μαζί, να αφήσουμε πίσω τις αντεγκλήσεις, να ενωθούμε ως ένα έθνος. Δεν θα είναι εύκολο. Ξέρω ότι πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε τους αντιπάλους μας ως εχθρούς. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας διχάζουν».

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι, μολονότι ήταν υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, θα κυβερνήσει «ως αμερικανός πρόεδρος», τόσο για αυτούς που τον ψήφισαν όσο και για εκείνους που δεν τον ψήφισαν. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε νικητές, αλλά αυτό είναι νίκη του αμερικανικού λαού, δεν υπάρχουν μπλε και κόκκινες πολιτείες, αλλά μόνο Ηνωμένες Πολιτείες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...