167
Η Ρένα Δούρου κατά την προσέλευσή της στο ανακριτικό γραφείο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ρένα Δούρου: Δώδεκα ώρες απολογία στην ανακριτή για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 08:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/10/2020, 23:30
Η Ρένα Δούρου κατά την προσέλευσή της στο ανακριτικό γραφείο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ρένα Δούρου: Δώδεκα ώρες απολογία στην ανακριτή για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 08:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/10/2020, 23:30

Το κατώφλι του 6ου τακτικού ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, διέβη το πρωί της Παρασκευής η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Και χρειάστηκε να περάσουν 12 ώρες για να αφεθεί αργά το βράδυ ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ως γνωστόν, εις βάρος της κυρίας Δούρου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη. Επιπλέον, ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί εις βάρος ακόμα 19 στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Μεταξύ άλλων, είχε καταθέσει στον ανακριτή ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Σε υπόμνημά της στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, η τέως περιφερειάρχης είχε υποστηρίξει ότι έπραξε το καθήκον της και ότι η Περιφέρεια δεν έχει ευθύνη για την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και προκλήθηκαν ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...