267
Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα με το αεροσκάφος σε βάθος 65 μέτρων | Reuters

Εντοπίστηκε σορός στα συντρίμμια του αεροσκάφους του Εμιλιάνο Σάλα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 18:36
Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα με το αεροσκάφος σε βάθος 65 μέτρων
|Reuters

Εντοπίστηκε σορός στα συντρίμμια του αεροσκάφους του Εμιλιάνο Σάλα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 18:36

Τα αγγλικά Μέσα μεταδίδουν ότι τα σωστικά συνεργεία μπορούν να δουν με υποβρύχιες κάμερες μία σορό στα συντρίμμια του αεροπλάνου όπου επέβαιναν ο Εμιλιάνο Σάλα καθώς και ο πιλότος του, Ντέιβιντ Ιμποτσον, οι οποίοι αγνοούνται εδώ και δύο εβδομάδες.

Το αεροπλάνο με τον 28χρονο Αργεντινό επιθετικό που ταξίδευε από τη Γαλλία στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς μόλις είχε πάρει μεταγραφή από τη Ναντ στην Κάρντιφ, χάθηκε από τα ραντάρ και εντοπίστηκε την Κυριακή στο βυθό της θάλασσας σε βάθος 65 μέτρων.

«Δυστυχώς, το υλικό από το video του ROV (ειδικό μηχάνημα καταγραφής) δείχνει έναν επιβάτη μέσα στα συντρίμμια. Εξετάζουμε τα επόμενα βήματά μας σε συνεννόηση με τις οικογένειες του πιλότου και του επιβάτη, όπως και με την αστυνομία», λέει η ανακοίνωση της AAIB, της Υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας.

Οι ερευνητές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο σχετικά με την ταυτότητα της σορού, ενώ σημειώνουν πως σχεδιάζουν προσεκτικά τα επόμενα βήματά τους.

«Η εικόνα δείχνει την αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, όπου αναγράφονται τα στοιχεία του. Θα δημοσιοποιήσουμε μία πρώτη έκθεση όταν συμπληρωθεί ένας μήνας από το ατύχημα», ανέφεραν ακόμη.

Το αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιανουαρίου, εκτελώντας το δρομολόγιο, Ναντ-Κάρντιφ.

Χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μάγχη και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορείως του νησιού Γκέρνζι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...