264
Τεστ για τον κορονοϊό σε πόλη της Γαλλίας | REUTERS/Stephane Mahe

Εντοπίστηκε και στη Γαλλία η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2020, 12:55
Τεστ για τον κορονοϊό σε πόλη της Γαλλίας
|REUTERS/Stephane Mahe

Εντοπίστηκε και στη Γαλλία η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2020, 12:55

Ενα πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία, στην Τουρς, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Το πρόσωπο που έχει μολυνθεί, ένας Γάλλος ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Βρετανία, είναι ασυμπτωματικό και έχει τεθεί σε απομόνωση στην κατοικία του.

Αφού έφθασε στη χώρα από το Λονδίνο στις 19 Δεκεμβρίου, υποβλήθηκε σε εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο στις 21 και διαγνώστηκε θετικός στο μεταλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως πρόκειται για την «πρώτη μόλυνση» που επιβεβαιώνεται επίσημα από το στέλεχος VOC 202012/01.

Ο ασθενής αισθάνεται καλά,  σημειώνει ο Monde, ενώ έχει γίνει και ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα.

Η μετάλλαξη  εντοπίστηκε επίσης σε μια γυναίκα στη Γερμανία και στον Λίβανο. Και στις δύο περιπτώσεις οι φορείς είχαν επισκεφτεί τη Βρετανία. Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία επιβεβαίωσε και αυτή ότι κυκλοφορεί στη χώρα η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 20.262 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 159 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Η αύξηση των κρουσμάτων εξηγείται εν μέρει από το ότι πολλοί Γάλλοι υποβλήθηκαν σε τεστ προτού αποφασίσουν αν θα γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως σήμερα τους 62.427 θανάτους επί συνόλου 2.547.771 μολύνσεων. Πρόκειται για τον έβδομο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο και τον τρίτο βαρύτερο στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και τη Βρετανία.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα αναμένεται να γίνουν αύριο Κυριακή, στη Σεβράν, κοντά στο Παρίσι, και στη Ντιζόν, ανατολικά. Θα ανοσοποιηθούν ηλικιωμένοι εθελοντές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...