326
| Intime

Εντονα καιρικά φαινόμενα από τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 19:09

Εντονα καιρικά φαινόμενα από τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 19:09

Συστάσεις προς τους πολίτες απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της μεταβολής του καιρού που προβλέπεται από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στα δυτικά και βαθμιαία στα βορειοανατολικά.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους, που τοπικά στο Αιγαίο θα είναι πολύ θυελλώδεις.

Τη Δευτέρα θα επηρεαστούν από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και βαθμιαία η Δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Από τις μεσημβρινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, σταδιακά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Την Τρίτη θα επηρεαστούν από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Επιπλέον από τις βραδινές ώρες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10-02-2021), θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς η Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν τη Δευτέρα θυελλώδεις, νοτίων διευθύνσεων και εντάσεως 7 με 8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στην Αθήνα τη Δευτέρα οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη οι συνθήκες θα είναι παρόμοιες με μέγιστη θερμοκρασία τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς μεγάλη αλλαγή το σκηνικό του καιρού την Τρίτη, με θερμοκρασία μέχρι και 17 βαθμούς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...