363
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εντολή Θεοδωρικάκου να μην προσάγονται οι εκπαιδευτικοί μετά από μηνύσεις αρνητών

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 13:14
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εντολή Θεοδωρικάκου να μην προσάγονται οι εκπαιδευτικοί μετά από μηνύσεις αρνητών

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 13:14

Αφού πέρασαν ημέρες με διάφορα κωμικοτραγικά περιστατικά –όπως η προσαγωγή τριών εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Καμινίων επειδή… εφάρμοσαν τον νόμο και δεν επέτρεψαν σε μαθητή χωρίς self test να εισέλθει στο σχολείο– η ελληνική κυβέρνηση εδέησε να διαμηνύσει προς τους αστυνομικούς το αυτονόητο: την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Είναι να απορεί κανείς γιατί πρέπει ολόκληρος υπουργός να πρέπει να δώσει εντολή σε ολόκληρο αρχηγό της Αστυνομίας ώστε τα όργανα της τάξης να πράττουν το αυτονόητο –να μην ταλαιπωρούν δηλαδή τους ανθρώπους στους οποίους ίδια η ελληνική Πολιτεία έχει αναθέσει την τήρηση κανόνων στα σχολεία, όταν μάλιστα αυτοί κάνουν ακριβώς αυτό. Αλλά αυτή η χώρα δεν σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων –προφανώς από γονείς-αρνητές, κάτι που αποφεύγεται να σημειωθεί– η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. Στόχος όλων, τονίζεται, πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Κατά τα άλλα και έχοντας να αντιμετωπίσει διάφορους περίεργους που απειλούν με προκάτ αγωγές και μηνύσεις, η κυβέρνηση έδωσε μια διαρροή ότι ετοιμάζεται παρέμβαση στον νέο Ποινικό Κώδικα, για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόσουν τον νόμο.

Συγκεκριμένα θα προβλέπεται εξαίρεση του Αυτοφώρου για τις περιπτώσεις αυτές. Διατηρείται πρακτικά δηλαδή το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να «σύρει» κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο Αυτόφωρο. Βέβαια, αυτή η «παρέμβαση» δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα ή εύκολα μπορεί να γίνει. Και παραμένει το άλλο ότι έτσι όπως λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη, οι εκπαιδευτικοί θα κινδυνεύουν να δικαστούν τελικά με την κατηγορία της… εφαρμογής των νόμων και των κανόνων που η Βουλή και η κυβέρνηση θέσπισαν.

Στην ίδια εξάλλου διαρροή υπενθυμίζεται ότι ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ. Αλλο αυτονόητο και αυτό…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...