265
Με μια πρωτότυπη μεταμφίεση εμφανίστηκαν κάποιοι συνδικαλιστές | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ενταση στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 19:49
Με μια πρωτότυπη μεταμφίεση εμφανίστηκαν κάποιοι συνδικαλιστές
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ενταση στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 19:49

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε μέλη της της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος πριν την έναρξη των εργασιών του 38ου συνεδρίου της ΟΙΥΕ που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από το πρωί του Σαββάτου, Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με κεντρικό σύνθημα «Εξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «ένοπλοι μπράβοι μέσα στον χώρο».

Λίγο αργότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύνεδροι της ΔΑΣ (που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) φορώντας μάσκες μαϊμούδων και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «διευθυντής σούπερ μάρκετ» και «διευθύνων σύμβουλος ΑΕ», εισέβαλαν στο ξενοδοχείο σε μία προσπάθεια να σατιρίσουν τις διαδικασίες που θα πραγματοποιούνταν.

Επειτα από την ένταση που επικράτησε, η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι «υπάρχουν μπράβοι – κουμπουροφόροι, με γκλομπς και όπλα» στο χώρο του ξενοδοχείου.

Η ΟΙΥΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη βία που άσκησαν σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων σωματείων – μελών, σκίζοντας και κλέβοντας κάρτες αντιπροσώπων».

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΟΙΥΕ πριν λίγες μέρες, κατηγορούσε μάλιστα το ΠΑΜΕ ότι «ενόψει του συνεδρίου το ΠΑΜΕ ετοιμάζει ομάδες αποφασισμένων τραμπούκων που όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν σκοπό να εισέλθουν βίαια στο χώρο του Συνεδρίου, να στοχοποιήσουν, να τρομοκρατήσουν και να επιτεθούν σε δημοκρατικά εκλεγμένους συνέδρους της Ομοσπονδίας με στόχο: είτε να μη ψηφίσουν σύνεδροι (πλην βεβαίως των δικών τους), είτε να διαλύσουν ακόμα και το ίδιο το συνέδριο».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το συνέδριο πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο με την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...